Lecytyna sojowa, rzepakowa, słonecznikowa w stałej ofercie OQEMA.

chocolate-wafers-1317698Lecytyna jest surowcem pochodzenia naturalnego i znajduje się we wszystkich olejach roślinnych: olej sojowy, olej słonecznikowy, olej rzepakowy.


Oferta lecytyn dla branży spożywczej stale się rozwija, od starannie wyselekcjonowanych dostawców sprowadzamy następujące lecytyny:

  • Lecytyna słonecznikowa płynna
  • Lecytyna rzepakowa płynna
  • Lecytyna sojowa płynna
  • Lecytyna słonecznikowa hydrolizowana
  • Lecytyna słonecznikowa w proszku na nośnikach i odolejona
  • Lecytyna rzepakowa w proszku na nośnikach
  • Lecytyna sojowa w proszku na nośnikach i odolejona

W przemyśle spożywczym lecytyny:

  • pełnią funkcję emulgatora
  • są dobrymi dyspergatorami
  • są przeciwutleniaczem pozawalają wydłużyć termin trwałości produktu finalnego

Lecytyna słonecznikowa, lecytyna rzepakowa, lecytyna sojowa używana jest:

  • w piekarnictwie
  • produkcja wafli
  • produkcji makaronów
  • margaryny i tłuszcze
  • produkcja czekolady
  • produkcja kremów
  • produkcja proszków mlecznych
  • gumy do żucia
  • odżywki dla sportowców
  • odżywki dla dzieci

Zapraszamy do współpracy.