Przemysł mleczarski i lody

Lista dostępnych produktów:
- barwniki naturalne, żywność barwiąca: karoteny (E160A), annato
- białka roślinne:
- białko grochu, białko z brązowego ryżu, białko ryżowe
- białko bobu, białko z ciecierzycy, białko z czerwonej soczewicy
- emulgatory:
- lecytyny płynne: rzepakowa, słonecznikowa, sojowa
- lecytyny w proszku odolejone i na nośniku: rzepakowa, sojowa, słonecznikowa
- komponenty i lecytyny do produkcji proszków instant:
- lecytyny z serii Sterninstant
- lecytyna hydrolizowana seriia Sternphil
- seria EkömulTM – emulgatory do mleczarstwa
- seria Ekӧmul KREM -gotowe rozwiązania do mleczarstwa i lodów
- fosforany:
- seria Corino – mieszanki fosforanów E339 - sery topione
- mleko kokosowe w proszku konwencjonalne i wegańskie
- pulpy owocowe pakowane aseptycznie: mango, marakuja, ananas, calamansi, guanabana, kiwi, morela, brzoskwinia
- skrobie natywne, preżelowane i modyfikowane chemicznie: ryżowe, kukurydziane, pszenne
- substancje słodzące:
- błonnik kukurydziany ( resistant dextrin )
- FOS- fruktooligosachrydy
- fruktoza
- laktoza
- ksylitol
- maltitol
- maltodekstryna
- sorbitol
- syrop glukozowy w proszku
- substancje żelujące i zagęszczające:
- Karageny:
- seria Carra™Lact - zagęstnik, stabilizator i środek żelujący w systemach typu mlecznego tj. sery topione
- seria Carra™Sol -zagęstnik i stabilizator w systemach wodnych lub mlecznych.
- guma ksantanowa
- Karageny:
- chemia pomocnicza:
- kwas azotowy
- kwas fosforowy
- nadtlenek wodoru
- podchloryn sodu
- preparaty myjące CIP
- wodorotlenek sodu